2017-04-27 11:37:25• hírek • Kocsis Zoltán

Segítsd 2 százalékoddal a szatmári sportot és kultúrát!

Segítsd adód két százalékával a szatmári sportot és kultúrát, támogasd a Szatmár - Ferencváros kéziladba utánpótlásnevelő projektet és a Szatmár Sportjáért és Kultúrájáért Egyesületet!

Számtalan egyesület, alapítvány, tevékenység és nemes cél érdemes arra, hogy támogassuk adónk két százalékával. Ha megállunk azonban egy pillanatra és elgondolkodunk egy kicsit, kevés olyan dolog van, mint a sport, amely egyszerre szolgálja a jelent és a jövőt, a jó kedvet és az egészséget, a közösséget. Mert a sport toleranciára, csapatmunkára, kitartásra, odaadásra, reményre és bánatra tanít, közben pedig észre sem vesszük és közösséggé gyúr olyanokat, akik addig alig ismerték egymást. És szolgálja az egészségünket, egészséges társadalmat épít.

A Szatmár – Ferencváros női kézilabda utánpótlás projekt hosszas előkészítést követően 2014 augusztusában indult útjára 60 gyerekkel és öt edzővel. Jelen pillanatban viszont 33 önkormányzat bevonásával több mint ezer (!) 7-10 éves kislány kézilabdázik, mozog, küzd és remél a történelmi Szatmár vármegye területén. Hogy számtalan eredményei közül csak egyet emeljünk ki, Kaplonyban megszervezték Románia első nemzetközi szivacskézilabda-tornáját!

A projekt szakmai hátterét a Ferencváros női kézilabda szakosztálya biztosítja, akik első pillanattól a kezdeményezés mellé álltak, segítettek. Úgy Jeney Zsolt Ákos elnök, mint Elek Gábor vezetőedző, szakmai igazgató és Bognár László ügyvezető igazgató. Az FTC nem csak sportfelszerelésekkel, illetve sporteszközökkel támogatja a projektet, hisz Elek Gábor eddig 16 alkalommal vett részt a gyerekek edzésein a határ mindkét oldalán! .

A mozgalom azonban lassan újabb lépcsőfokhoz érkezett! Az edzői tevékenységet eddig többnyire elkötelezettségből, a kézilabda iránti szeretetből és sportszeretetből végezték az edzők, magas szintű munkát azonban csak anyagi ellenszolgáltatás fejében lehet elvárni. Amennyiben ez nem valósul meg, az egész projekt léte kerülhet veszélybe.

„Alulról szerveződő, épülő civil sportkezdeményezés a mienk, azonban komoly szponzori háttér és támogatás nélkül hosszabb távon a jelenlegi működtetési rendszer nem tartható fenn. További előre mutató terveink megvalósításához komoly forrásokra van szükség. Minden támogatást, segítséget szívesen veszünk bárkitől, aki elfogadja elveinket, céljainkat, munkánkat”, fogalmaz Kiss Zoltán projektmenedzser. És hogy a tervek közül csak egyet említsünk meg: az elképzelések között szerepel egy sport- és tanulmányi ösztöndíj létrehozása.

A Szatmár - Ferencváros, határon átnyúló női kézilabda utánpótlás projekt működési feltételeit 2017 januárjától a „Szatmár Sportjáért és Kultúrájáért Egyesület” biztosítja. Az egyesület nem titkolt célja, hogy a kézilabda révén a szatmári lányokat, fiatalokat minél nagyobb számban bevonja egy közös gondolkodásba, egy közös cselekvésbe. Egy olyan közeget kíván létrehozni, mely hosszú távon elősegítheti a határ két oldalán élő magyar közösségek szorosabb együttműködését. A lányokból sportos anyák lesznek, akik lerakhatják a családok, a közösségek együttélési és kapcsolati tőkéjének az alapjait Szatmárban.

„Az egészségtudatos nevelés és életforma meghonosítása a legfontosabb célunk, a többi csak hab a tortán”, fogalmaz Kiss.

Aki szeretné támogatni adója két százalékával a Szatmár - Ferencváros, határon átnyúló, női kézilabda utánpótlás projektet működtető Szatmár Sportjáért és Kultúrájáért Egyesületet, az megteheti az alábbi adatok ismeretében:

Adószám: (CIF) 36937240
Bankszámlaszám: RaiffeisenBank SA
LEI: RO19RZBR-0000 060019218952
HUF: RO34RZBR-0000 060019218973

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: